Referat: Fröjdens FK - Slottsskogen/Godhem

Fröjdens andra träningsmatch för säsongen gick av stapeln på Ruddalens IP, för motståndet stod Slottsskogen/Godhem, eller SG, som de i folkmun kallas. Tydligen är snöstorm stående väderlek på Ruddalen och för helgens match gjordes inget undantag. Fröjdens mönstrade en nästan snuskigt stark trupp.

Albin, Liess, Bäckström
Mange

Bänken: Naser, Hansson, Darko, Tenenbaum, Calle.

Noterbart är att Liess gör sin första match i Fröjdens, Albin tar steget upp på mittfältet från förra veckans ytterbacksposition och urkraften Robin Berndtzen släpps återigen lös från det inre mittfältet.
Tio minuter efter utsatt starttid dyker domaren upp och matchen kan börja. Fröjdens tar direkt tag i taktpinnen, spelet är vägvinnande och utan krusiduller. Siktet är inställt på att löpa sönder motståndarnas relativt högt stående backlinje, vilket också lyckas, dock utan resultat i målprotokollet. Liess visar prov på god löpstyrka från sin tia, Albin och “Nic” likaså från varsin kant, Putte och Pedda utgör ett stabilt mittlås och laget som helhet känns väloljat.
Det skulle dock dröja till den 25e minuten innan Fröjdens kunde spräcka nollan. Mange plockar upp en förlupen boll i vänsterposition utmed kortlinjen. Samtliga spelare, inklusive Slottskogens begåvade målvakt, förväntar sig ett spel snett-inåt-bakåt. Istället väljer Mange, som den oortodoxa spelare han är, att trycka bollen parallellt med mållinjen, på insidan av målvakten, och via den bortre stolpen, i mål. Om det är svårt att visualisera kan man tänka sig en blandning mellan Maicon och Kurre Hamrin så klarnar det. Efter 1-0-målet dröjer det inte länge innan Fröjdens kan utöka ledningen. Ovan nämnde Berndtzen vinner bollen på mittplan, slår en djupledspassning till sig själv, brottar sig förbi 3-4 motståndare innan han med en provocerande kylig chip överlistar den utrusande målvakten. Det är omöjligt att inte låta tankarna vandra till Patrick Vieira i fornstort slag. Innan halvleken är slut hinner Slottskogen/Godhem reducera till 2-1. Inspel från högerkanten.
Det är vad det är.

I paus görs ett gäng byten. Tenenbaum, Naser, Calle och Hansson kommer in. Snöovädret är ihållande. Så småningom byter Darko även in sig själv, enligt egen utsago för att “styra upp”. Andra halvlek är mer vag till sin karaktär. Spelet är böljande. Möjligen har SG fått vittring efter sin reducering, de spelar i vilket fall med större frenesi och glöd i den andra halvleken jämfört med den första. Stundom osar det katt i Fröjdens straffområde. Fröjdens är dock inte ofarliga, inbytte Hansson nosar sig till ett par riktigt fina lägen och Naser a.k.a “8 mile” är i vanlig ordning otroligt jobbig att möta med sin sällsynt goda blandning av kraft och fart. Lite som en björn. Det är också Naser som i den 75e minuten ska sätta spiken i kistan. Efter fint spel av Fröjdens når bollen Naser i något som kan liknas vid ett friläge. Koemanskt trycker “8 mile” upp bollen i nättaket med en sträckt vrist. Resten av matchen blir en transportsträcka och slutresultatet skrivs till 3-1. Först av planen är domaren som sladdar iväg i en silverfärgad Ford Escort.

Summa summarum, Fröjdens genomför ännu en väl godkänd prestation. Med lite mer skärpa i avsluten, en gnutta tur och hawkeye så hade vinstmarginalen blivit större.